wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Nowości » BIO Masło Kakaowe 100G Kongo
Kontakt
  • Ekovitaren
    sklep@ekovitaren.pl
    NIP: 9471179523

  • E-mail:sklep@ekovitaren.pl
  • Telefon531730540
    606301824
  • Godziny działania sklepucodziennie 9.00 - 18.00, w soboty 10.00 - 14.00
Nasze nowości
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
BIO Masło Kakaowe 100G Kongo

BIO Masło Kakaowe 100G Kongo

Koszt wysyłki: od 16,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier Inpost - 16,50 zł
InPost Paczkomaty24 - 16,00 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł

Stan magazynowy: 0 szt.

Stan produktu: Nowy

Cena: 18,00 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Masło kakaowe uzyskuje się poprzez tłoczenie na ciepło oczyszczonych ziaren kakaowca, uzyskanych z jego dojrzałych owoców.Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu, a w konsekwencji umożliwiające przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów przez okres wielu lat.

Zawarte w maśle naturalne antyoksydanty są wykorzystywane do komponowania produktów przeciw starzeniu się skóry. Masło kakaowe jest dobrym nawilżaczem skóry, łagodzi podrażnienia, wygładza i zmiękcza naskórek, relaksuje. Zawarte w maśle naturalne antyoksydanty mogą być wykorzystane w produktach przeciw starzeniu się skóry. Masło kakaowe jest naturalnym bronzerem, delikatnie barwi skórę nadając ładny, zdrowy wygląd; jest często polecane do stosowania w celu zapobiegania powstawaniu rozstępów np. w czasie ciąży.

 

Składniki: 100 % Bio masło kakaowe

Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.

 

Propozycja użycia: może być używane w postaci surowej do pielęgnacji ciała (w przypadku gdy jest zbyt twarde należy je podgrzać); jako dodatek do gotowych produktów; jako krem lub balsam oraz we własnych recepturach (stanowi idealny składnik fazy olejowej).

 

Uwagi i zalecenia: masło kakaowe należy chronić przed światłem i przechowywać w postaci nierozdrobnionej, w niskiej temperaturze. Temperatura topnienia tłuszczu kakaowego wynosi 30–35 °C

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym (w lodówce) i ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci
źródło: Natvita

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu