Uwaga!! Dla naszych klientów mały świąteczny prezent,
Promocyjna cena do świąt Wielkanocnych!
tylko do 18 kwietnia 2019
Wytworzony ocet ze 100% soku z jabłek, selekcjonowanych nie tylko pod względem ekologicznym, ale również pod względem walorów smakowych i zawartości naturalnego cukru. Produkt oparty o w pełni naturalne technologie wytwarzania, bez używania jakichkolwiek substancji chemicznych sztucznych, wspomagaczy, konserwantów, itp. Proces produkcji opiera się na naturalnej fermentacji maseratu z jabłek i następnie obróbki soku.
W procesie technologicznym wykorzystuje się również przechowywanie w beczkach dębowych, co stanowi o dodatkowych walorach smakowych.
Proces wytwarzania trwa ponad 1 rok czasu, zgodnie ze starymi , naturalnymi technologiami. Produkt pozyskany z tłoczenia wstępnie przetworzonych jabłek, nie z koncentratu.
Jest to ocet z czystych jabłek, bez domieszek i miksów z innymi owocami przez co jest znacznie bardziej "ostry" w kwestii kwasowości i stężenia kwasu octowego. W porównaniu z innymi produktami oferowanymi np. przez Farmę Białego Saibaby , wyróżnia się on właśnie poziomem kwasowości oraz zawartością kwasu octowego. Można to złagodzić , uzyskując podobny do innych octów smak, przez wykorzystanie go do zrobienia np. konserwowanych octem przetworów owocowych. Zrobione tak gruszki w zalewie octowej dadzą nam ocet o takich samych walorach smakowych jak wieloowocowe octy produkowane przez Farmę Biały Saibaba.
Smak octu po gruszkach jest nie do zapomnienia :). Podobne zalewy można zrobić wykorzystując inne owoce (np. śliwki).
Przetwarzane jabłka są częstym surowcem do produkcji innych octów wieloowocowych, szczególnie takich które ciężko fermentują i stanowią najczęstszą bazę do uzyskania wieloowocowych produktów.
Obecnie już takiego octu Farma nie wytwarza , w ofercie sprzedaży bezpośredniej są octy będące mieszankami octów, lub maseratów z owocami, więc mają znacznie złagodzony smak i zupełnie inne walory organoleptyczne (mimo nazwy Ocet Jabłkowy).
Ocet ten ze względu na swoją "moc" stanowi świetny materiał wyjściowy do wytwarzania innych produktów - octów "smakowych" - stanowiąc bazę surowcową. Przykładem zastosowania może być bardzo skuteczna mikstura - naturalny antybiotyk. :http://www.ekovitaren.pl/index.php/blog/17-naturalne-preparaty
Skład produktu: 100% przetworzonych jabłek ekologicznych
Wartość energetyczna: 66,9kJ / 16kcal
zawartość kwasu octowego : 5%
kwasowość pH produktu: 3,0
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Zapraszamy do zapoznania się z ciekawą recepturą wykonania domowego "antybiotyku" - preparatu silnie wspierającego leczenie różnych chorób, głównie górnych dróg oddechowych, gdzie dużą rolę spełnia właśnie ocet jabłkowy. Nasz produkt jest niemal wymarzony jako jeden ze składników :
http://ekovitaren.pl/index.php/blog/17-naturalne-preparaty/101-mikstura-naturalny-antybiotyk
UWAGA!
W dostawie może być wysłany ten sam ocet w nowych - innych butelkach. Musieliśmy zmienić dostawcę butelek ze względu na przypadki rozkręcania się zakrętek i wylewania octu przy przesyłkach.